Kuka za podmazivanje

INOVATIVNO RJEŠENJE ZA MESNU INDUSTRIJU

Novo razvijena LUBCON® kuka za podmazivanje omogućuje jednostavno podmazivanje i smanjuje opterećenje

Preko 900.000 tona svinjskoga i goveđeg mesa preradi se svake godine u jednoj od tri najveće njemačke klaonice. Tijekom tog procesa, polovice trupova mesa se transportiraju kukama na nadzemnim cijevnim tračnim transporterima. Prethodno su se gusjenice mazale ručno pomoću ljestva i četke (oko 3 m visine za svinjetinu, 4,5 m za govedinu). Posljedično, mast nije bila ravnomjerno nanesena i mazivo se nije moglo dozirati u optimalnoj količini. To je rezultiralo sakupljanjem masnoće ispred udica, što je uzrokovalo da masnoće povremeno padaju na trupove. Grudice masti također ometaju mehaničko zaustavljanje i ponovno pokretanje mesnih trupova. Postupak podmazivanja i čišćenja morao se ponavljati najmanje svaka četiri tjedna, što je bilo nezgodno i iznimno dugotrajno i radno.
LUBCON je razvio aplikator za mazivo koji je jednostavan za rukovanje i ravnomjerno raspoređuje mazivo. Metalnom šipkom se zakači na cijevnu stazu i pomiče lancem transportera iznad staze. Budući da pomicanje trupova nije kontinuirani proces, cijevne staze moraju se podmazati tijekom planiranoga održavanja. TSG ALN 1001/00 odabran je kao mazivo koje ispunjava sve zahtjeve. H1 mast za hranu ima dobru prenosivost i prianjanje. Zbog niske viskoznosti, jednoličan, tanak sloj masti može se nanositi čak i pri radnim temperaturama od čak 5°C, rješavajući problem stvaranja masti i onečišćenja. U usporedbi s prethodno korištenom mašću, potpuno sintetička aluminijska kompleksna mast s poliureom sprječava MOSH kontaminaciju mesa i dodatno povećava sigurnost proizvodnje. Poseban zgušnjivač također omogućuje značajno produženje intervala podmazivanja.

Stacks Image 4047

LUBCON Kuka za podmazivanje na nadzemnoj cijevnoj stazi za transport polovica svinjskih trupova

Brzo i jednostavno podmazivanje nadzemnih cijevnih tračnica u klaonicama

  • Povećanje sigurnosti proizvodnje korištenjem sintetičkoga maziva bez MOSH-a, što omogućuje stvaranje tankog masnog filma zbog niske viskoznosti (bez nakupljanja masti)
  • Ušteda maziva: Količina potrebnog maziva smanjena je za minimalno 50% zahvaljujući ovoj inovativnoj tehnologiji podmazivanja i njezinim produženim intervalima podmazivanja
  • Ušteda energije: Manja potrošnja energije i troškovi zbog nižih zahtjeva za vuču elektromotora i lakšeg pokretanja transportnih lanaca
  • 97 % uštede vremena zbog lakšeg rukovanja i automatskog podmazivanja:
  • Smanjenje napora održavanja udvostručavanjem vremena između podmazivanja

Image
LUBCON d.o.o.

Matije Gupca 2
47000 Karlovac
tel: 091-109-1093
www.lubcon.hr

LUBRICANT CONSULT GmbH

Gutenbergstr. 11–13
63477 Maintal
GERMANY
www.lubcon.com

© 2023 Igor Albreht kontakt